Szemöldöktetoválás

Minden korosztálynak ideális, hiszen a jelenlegi technikáknak és pigmenteknek köszönhetően,természetes hatást keltve a vendég igényeihez tudok alkalmazkodni.

Szemöldök tetoválási technikák:

-soft powder (púderes)

-microblading (szálas)

-soft powdern és microblading (vegyes technika)

A szemöldöktetoválás minőségi pigmentekkel készül, amik később nem zöldülnek, kékülnek be.Minden tetoválást egy alapos letisztítással, majd fertőtlenítéssel kezdek. Ezt követően előérzéstelenítem a tetovált területet egy erre a célra kifejlesztett krémmel. Következő lépés a tervezés, amit minden vendégemmel tükör előtt ellenőrzünk , illetve esetleg korrigálunk még rajta, ha igény és szükség van rá majd elindul a kivitelezés. A szemöldök elkészülése után picit erősebb hatásra kell számítani, illetve egy picit vastagabbnak is tűnhet a tervezéshez képest, amit már az elején mindig mindenkinek elmondok. Ez teljesen normális eset, hiszen a bőr némileg megduzzad, illetve a pigmentek még a bőrfelületen vannak, ami a varr leesése után már sokkal világosabb lesz. Fontos tudni viszont, hogy a teljes színt a tetoválás után körülbelül 3-4 hétre várhatjuk, mert ekkor fog a bőrfelület olyannyira meggyógyulni, hogy a bevitt pigment tud érvényesülni.

MICROBLADING

Szálas szemöldök tetoválás.
Tartóssága függ a technikától és az erősségétől. Minél finomabb, lágyabb technikát alkalmazok és ezt még világosabb színnel is teszem, annál rövidebb ideig tart a bőrben. Átlag tartósság viszont 1-1,5 évre tehető, amikor is nem kopott ki teljes mértékben a pigment, hanem a színt frissíteni szükséges, ugyanis ilyenkor már nem olyan élénk a szín. Amennyiben valaki nem foglalkozik vele, nem szeretné újra tetováltatni, úgy az évek alatt, akár 2 éven belül is teljesen eltűnhet a pigment a bőréből.

Hogyan készül?
Minden tetoválást egy alapos letisztítással, majd fertőtlenítéssel kezdem. Ezután előérzéstelenítem a tetovált területet egy erre a célra kifejlesztett krémmel. Következő lépés a tervezés, amit minden vendégemmel tükör előtt ellenőrzünk és amikor már ki gyönyörködtük magunkat , illetve esetleg korrigálunk még rajta, ha igény és szükség van rá majd elindul a kivitelezés.

Mi fog történni a szemöldök tetoválás után?
A sminktetoválás utáni napokban a tetovált területen varr fog képződni, mely 5-7 napon belül magától leesik. Ezalatt erősebb, mélyebb színre számítsunk, mely a leesést követően fog halványodni. A varr leesése után először egy sokkal világosabb árnyalatot fogunk látni, mely nem a végleges állapot.

Mikorra várható a végleges szín?
A valódi szín, illetve színmélység körülbelül 3-4 hétre jön elő és ez marad meg a korrekcióig is. Ez az átmeneti állapot a bőr legfelső rétegének megújulása miatt van, illetve kell néhány hét a bevitt pigmentnek is, hogy beépüljön. 

Mit tehetek a minél szebb eredményért a sminktetoválás után?
 Legyen türelmes a végleges szín kialakulásáig.
Ne nyúljon kézzel a tetovált területhez minimum 24 órát.
Ne kaparja a varrt. 
Ne használjon semmilyen kozmetikumot, (kivéve az ajándék ápoló krémet: szemöldököt éjszaka és nappal 1-2 alkalommal).
Vigyázzon a felázásra, vizes-nyirkos vattával, fültisztítóval finoman lehet törölni, de áztatni tilos.
Amíg a varr le nem esik ne sminkeljen rá, de ezután is pár napig érdemes várni.
Sportolni 3-4 napig ne menjen, utána is kíméletesen, mert az izzadás és a sport által kialakult vérbőség nem tesz jót a tetovált bőrnek.
Szauna, gőzfürdő minimum 1,5-2 hétig nem engedélyezett.
Úszás tilos a felázás és közös víz használat miatt 2 hétig.
Szolárium, illetve napozás 3 hétig nem engedélyezett. Nyáron fizikai napvédővel (kalappal, napszemüveggel, árnyékolva) lehet védeni.
Kozmetikai kezelés 1,5 hétig nem engedélyezett, és mindenképp mondjuk a kozmetikusunknak, hogy tetováláson jártunk, így tudni fogja hogy azt a területet 1. ne radírozza, 2. óvatosabban kezelje.

Mikor kell mennem korrekcióra?
Minden sminktetováláshoz tartozik egy korrekció, amit a tetoválás után 4-6 héttel szükséges elvégezni (maximum 3 hónap), ez a fizetett árban benne van. Csak ezzel a korrekcióval tudjuk tökéletesíteni a munkánkat. (ez nem csak nálam van így, hanem a legtöbb professzionális sminktetováló kollégánál is így történik.)

Miért szükséges a korrekció?
A korrekció nem azért történik, mert a sminktetováló nem tud precízen, jól dolgozni, hanem összetett a bőr és a szervezet, ami teljesen egyéni és nem tudjuk első alkalomnál garantálni a tökéletes munkát. Vannak esetek, amikor nincs szükség a korrekcióra, de ez ritkábban fordul elő.

Mi van akkor, ha én nem szeretnék korrekciót?
Aki ettől a kezeléstől eláll, amely az alapárban benne van, annak sajnos nem tudom garantálni azt a végeredményt, amely egy professzionális sminktetoválás végén kialakul és pénzvisszafizetési garanciát sem vállalom.

Mi az a korrekció, mit tartalmaz?
Mindent. ami a tökéletesítésről szól. Nem egyenletes kopás, szín erősítése, esetleg módosítása, korrigálások.

Gyógyszerek szedése, pajzsmirigy, autoimmun betegségek
Nos, ezek mindegyike összetett, hiszen nem mindegy milyen gyógyszert és mire szed, illetve a pajzsmirigy, autoimmun probléma milyensége is változó. Mivel nem vagyok orvos és nem dönthetek egy ember egészségi állapotáról, így minden vendégemet megkérem, hogy konzultájon az orvosával, amennyiben komolyabb betegség-probléma áll fenn.
 Minden tetoválást egészséges vendégen végzem el, így kérném, ha bármilyen betegséget észlel akkor azt mihamarabb jelezze és nézek másik időpontot.

SOFT POWDER

Púderes szemöldök tetoválás.
Satírozás, de nem túl karakteres, természetes, de mégis tartósabb, mint a szálazott szemöldök.
Gyönyörű ívű, enyhén hangsúlyos szemöldök, melynél a szemöldök első része világosabb, kevésbé hangsúlyos, ezáltal nem kelt szigorú és természetellenes hatást.
Finom színátmenettel készül, gyógyulás után púderes hatást kelt, nagyon népszerű lesz azok körében, akik természetes hatású, de tartósabb megoldásra vágynak a szemöldök tetoválásban.
Ahogy más technika, úgy ez is többféle stílusban is elkészíthető!
Tartós megoldást jelent: akár 2-3 évig is szép lehet a szemöldökünk.
A pigment ez idő alatt fokozatosan tűnik el a bőrből, csúnya elszíneződést nem hagy maga után, nem kékül,nem zöldül be, így lehetőségünk van később az arc változásaihoz illeszkedő új formát kialakíttatni.
Általában három óra, amíg elkészül egy szemöldök tetoválás, ezután nagyjából 28 nap alatt hámosodik vissza tökéletesen a bőr, és alakul ki a kívánt szín is.
Satírozás újragondolva, lágy, finom, természetes hatású szemöldök.
Korrekció, indikációk és kontraindikációk ua. mint a microblading szemöldök tetoválásnál.

Scroll Up